Zoeken rond postcode

Psycholoog Hoorn/Fief Macrander

8.9 / 10.0
(28 stemmen)
Wisselstraat 8a
1621CT Hoorn Nh
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0613572366
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@fiefmacrander.nl
52.6413245.061035
28 4.4851936218679 35 8.9
Gemiddelde waardering uit 28 stemmen

Bedrijfsomschrijving

U kunt in de praktijk terecht met uiteenlopende vragen en problemen. U kunt het moeilijk hebben met uzelf, met de omgang met anderen of met uw levensomstandigheden. Of er kunnen zich problemen voordoen in de werksituatie.

Kenmerken

Behandelingen:
Angsten
Arbeidsgerelateerde problematiek
Assertiviteit
Depressie
EMDR
Identiteit
Levensfaseproblemen
Rouwverwerking
Stresscounseling
Stresstherapie
Trauma
EMDR
Zingeving
Kenmerken:
Coaching
Conflictbemiddeling
Consultant
Eerstelijnspsycholoog
Reintegratiebegeleiding
Relatietherapeut

Reviews

Plaats een review
|
Kortdurende en effectieve behandeling
Fief is een warme, daadkrachtige psycholoog waarbij je je direct bij het eerste gesprek op je gemak voelt. Ik heb eerder een jaar bij de GGZ gelopen vanwege angstklachten, maar ik heb daardoor nooit adequaat met mijn angst om kunnen gaan. Na zeven sessies bij Fief heb ik én gewerkt aan mijn angst én aan mijn zelfvertrouwen. Ik heb in korte tijd heel veel geleerd, en: het werkt ook echt! Fief draagt concrete punten aan en laat je zelf nadenken over wat een oplossing zou zijn. Na jarenlang met angst te hebben rondgelopen, kan ik zeggen dat ik er nu vrijwel helemaal vanaf ben. Chapeau voor Fief!
- warme persoonlijkheid - nuchter en pakt door op problemen - geen wachtlijst - effectieve oplossingen die ook echt blijven werken
- geen.
Waardering:
5.0 10.0
|
BEDANKT FIEF! AAN TE BEVELEN!
Na een lange ziekenhuisopname waaraan ik een nare ervaring -> heel veel angst/trauma had overgehouden en dacht dit zelf te kunnen verwerken/oplossen, maar helaas dus niet. Ik wilde heel graag m'n leven weer oppakken, maar lukte mij niet, ondanks de prima hulp en ondersteuning vanuit het ziekenhuis. De voortgang stond stil, maar ik wilde verder. Na wat googelen naar mogelijkheden om mijn angsten te verminderen en hiervan af te komen, las ik over EMDR-therapie. Na verder speurwerk kwam ik op de site van Fief Macrander in Hoorn. Weloverwogen een afspraak gemaakt voor een intakegesprek, kon gelukkig op korte termijn, om te ervaren of de behandelwijze van Fief voor mij mogelijkheden kon bieden om mijn angst/trauma te verminderen, af te komen. Tijdens de intake heb óók ik de werkwijze van Fief ervaren als niet zweverig, niet dwalend, nuchter, in een ontspannen en open sfeer, ondanks dat het voor mij best een hele stap was dergelijke hulp te zoeken en te aanvaarden. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb en dat Fief mij in 3 behandelingen, waarvan één EMDR, heel goed op weg geholpen heeft, met wat aanvullende tips en tricks. Vanaf hier kan ik weer verder. Mijn ervaring: zeer kundig, laagdrempelig, en prettige gesprekspartner. Nogmaals bedankt Fief!
laagdrempelig, ontspannen sfeer, waardoor je op je 'gemak' bent en open durft en wil zijn, door de benadering van Fief
heb ik niet.
Waardering:
5.0 10.0
|
prima
Ik ben zeer goed en kundig geholpen door Fief bij het behandelen van mijn post traumatische stress stoornis en overige zaken des levens.
Betrokken, stelt de juiste vragen en plaatst alles in een perspectief. Ga zo door. Grote klassse!
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Fijne ervaring
Het complete leven en daarbij soms de niet te bevatten gebeurtenissen worden net allemaal even wat logischer en overzichtelijker door de inzichten van Fief. Ze noemen dat ook weleens eye-openers en dat is wat Fief kan bieden. Daarbij wat handvaten om het eventueel te voorkomen of ermee om te leren gaan. Hierdoor is het leven zowaar wat draagelijker en meer ontspannen. Fief is toegangelijk en lijkt volledig zonder oordeel te kunnen luisteren, handelen en helpen.
Zie bovenstaande
Geen vergoeding via verzekering
Waardering:
5.0 10.0
|
Zeer tevreden
geen wachttijd, deskundig en professioneel, sessies waren telkens weer zeer verhelderend en duidelijk, behandeling duurt niet langer dan nodig.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Top
In eerste instantie wat gespannen naar de eerste afspraak maar Fief gaf gelijk een vertrouwd gevoel. Ze heeft me geholpen mezelf in kaart te zetten en me een ontwikkeling door te laten maken waar ik voor lange tijd iets aan zal hebben. Dit had ik eerder moeten doen.
deskundige vrouw met veel ervaring, komt tot de kern en geeft je inzicht door heldere vragen en uitleg.
Waardering:
5.0 10.0
|
Aanrader !
Fijne gesprekken, waarbij belangrijke zaken snel en goed aan het licht komen, en je inzicht en hulpmiddelen krijgt om zelf dingen aan te pakken. Heeft me in korte tijd door een diep dal geholpen. EMDR ook heel zinvol en effectief. Maakt behandeling zeker niet langer dan nodig en gaat steeds op zoek naar je kracht.
Fief is een vlotte, betrokken vrouw met inzicht en humor, heldere vragen en uitleg. Flexibel in de gespreksvoering, wat ook fijn was.
Helaas geen GZ registratie, waardoor niet vergoed, alleen als alternatieve zorg. Des al niet te min : een aanrader. Zeer goede en effectieve consultvoering zijn evt. extra kosten meer dan waard !
Waardering:
5.0 10.0
|
Bedreven psych met veel kennis van zaken
Ik heb oa van Fief geleerd om mijn innerlijke criticus te ontmantelen. Dat was voor mij een eye opener. Ze heeft me veel tips gegeven waar ik in het dagelijks leven veel mee kan om me een gelukkiger mens te voelen.
Fijne vrouw; ze luistert, vraagt door en kan makkelijk van onderwerp switchen. Ze weet blindelings de vinger op de zere plek te leggen. Je voelt je in een veilige omgeving om je kwetsbaar op te stellen.
Ze wordt maar deels vergoed door de zorgverzekering. Daardoor komt een deel van het consult voor eigen rekening. Ik had dat er voor over omdat ik in een relatief korte periode meteen ben geholpen.
Waardering:
5.0 10.0
|
Prettige samenwerking
Kortdurend traject
Een vriendelijke vrouw, heel kundig, maakt een wirwar aan emoties en gebeurtenissen overzichtelijk door regelmatig even haar bord te gebruiken. Had direct door welke aanpak voor mij werkt, direct, begrip, spiegelen, ruimte voor een geintje.
Waardering:
4.0 8.0
|
EMDR
Door een aantal heftige gebeurtenissen uit het verleden ben ik snel onzeker. Besloten om hieraan structureel iets te gaan doen. Door eigen onderzoek en een intake bij Fief heb ik EMDR-sessies gevolgd om om te leren gaan met deze gebeurtenissen. De EMDR-behandeling bij Fief heeft mij hierbij echt enorm geholpen. Ook de gesprekken met Fief heb ik als heel fijn ervaren, zij is open, stelt de juiste vragen en een fijne gesprekspartner die de cliënt echt centraal stelt. Heel erg bedankt voor je hulp!
Open, humoristisch, professioneel, zeer kundig, flexibel.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Heel prettig
Het was niet zo dat ik nog een moeilijke tijd zat, die was wel voorbij, er bleven alleen verschijnselen over waar ik mijn vinger niet op kon leggen. Bij Fief lukte dat eigenlijk heel makkelijk en ondanks dat het dieper bleek te liggen dan ik aanvankelijk dacht, waren we in enkele sessies al klaar. Ze is toegankelijk, nuchter op een vriendelijke manier, kan zaken met humor en zonder oordeel verwoorden, teruggeven en benoemen. Niets is raar of fout. In contact vind ik Fief oprecht en echt.
Prettig, kundig, toegankelijk, nuchter, geen oordeel, oprecht, eerlijk, vriendelijk.
De sessies bij Fief worden nauwelijks vergoed, echter is zij zeer kundig waardoor er veel minder sessies nodig zijn dan (mi) nodig zijn in een reguliere praktijk. Ik ben zelf werkzaam in de zorgsector en zie vaak andere praktijken.
Waardering:
5.0 10.0
|
Dank je wel.
Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, waarin verschillende dingen speelden en ik moeite had het overzicht te houden en mijn kracht te hervinden heb ik goede steun, begeleiding en adviezen ontvangen bij Fief.
Rust, empathie en nuchterheid
Waardering:
5.0 10.0
|
Een goede therapeut is het grootste cadeau dat je jezelf kan geven
Fijne gesprekken gehad met Fief die op een vriendelijke wijze precies de vinger op de zere plek kan leggen, die zere plek wordt vervolgens met empathie ontvangen. De gesprekken zijn praktisch, nuttig en to the point. Ook gaat ze niet graven waar het niet nodig is: er worden alleen dingen besproken die belangrijk zijn of blijken voor de hulpvraag.
Nuchtere, vriendelijke vrouw die je op je gemak laat voelen terwijl je ongemakkelijke dingen bespreekt.
Waardering:
5.0 10.0
|
EMDR
Fief heeft mij met drie gesprekken en één EMDR behandeling geholpen mijn pestverleden een plekje te geven. Waar ik eerst veel woede voelde jegens de pesters, de docenten die mij niet hadden beschermd en jegens mensen in mijn heden die me deden denken aan de pesters voel ik me nu sterk en heel rustig. In mijn privésituatie maar vooral in mijn werk merk ik dat ik echt anders ben geworden, ik handel nu niet meer vanuit mijn emotie en ontplof niet meer zomaar.
Ik voelde me op mijn gemak en veilig. Ik voelde me begrepen en kreeg op een fijne manier inzicht in mijn verleden, in de manier waarop ik op mensen reageer en in hoe ik het anders zou kunnen aanpakken.
Geen.
Waardering:
5.0 10.0
|
Top Psycholoog
Fief heeft mij goed geholpen tijdens een nare periode in mijn leven. Zij heeft mij goede inzichten gegeven en de tools om mijn pad verder zelfstandig te vervolgen. In het verleden eerder in aanraking geweest met psychologen maar Fief steekt er met kop en schouders boven uit!
Geen standaard aanpak/theorie, benadering van het individu (wat heb je nodig?), luistert goed, vertrouwd, humor, voelt als thuis komen. Mooie locatie en spreekkamer wat voor rust zorgt.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Deskundige hulp
Fief heeft mij in korte tijd leren omgaan met mijn angst voor afwijzing.
Mooie oude gebouw met uitstraling. Goed luisteren en accuraat. Meelevend en pragmatisch.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Nuchtere en zeer fijne psycholoog
Zeer fijne gesprekken gehad waarbij ik veel over mezelf heb geleerd en veel tools heb gekregen waarmee ik verder kan. Ontspannen en prettige sfeer waardoor het ook makkelijker wordt om alles te bespreken.
Waardering:
5.0 10.0
|
Goud waard
Fief heeft mij in korte tijd uitstekend geholpen bij mijn rouwverwerkingsproces. Met behulp van de combinatie EMDR/gesprekken ben ik van nul (diep zwart gat, "het wordt nooit meer anders", niet kunnen denken aan zeer pijnlijke ervaringen) naar 100 (durven toelaten verdriet en benoemen traumatische ervaringen, "winst" zien in mijn emotionele ontwikkeling) gegaan.
Fief heeft de gave mij direct op mijn gemak te laten voelen. Zij is helder, realistisch, rustig, waardeert een kwinkslag en weet de juiste toon te vinden. Geen maandenlange, oeverloze, uitwijdende gesprekken maar een concrete en praktische aanpak, die snel vruchten afwerpt. En dat in een zeer fijne, veilige en sfeervolle omgeving.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
traumatische ervaringen
Fief heeft mij goed geholpen. Ik ben door haar geholpen aan mij slaap problemen en traumatische ervaringen. Fief heeft bij mij de emdr therapie toegepast en dat heeft geholpen. Verder is Fief direct en stelt zij de juiste vragen. Ik heb dit heel prettig ervaren. Bedankt Fief.
Waardering:
5.0 10.0
|
PTSS en EMDR
Post traumatische stress stoornis door 18 jaar werken met zeer agressieve cliënten. Meerdere dingen geprobeerd, veel mensen gesproken, veel medicatie gehad maar ik kwam nergens mee vooruit. 3 Sessies bij Fief waren genoeg om me weer mezelf te voelen, en de stressklachten verdwijnen!
Fief is een heel fijn mens, haar aanpak werkt echt heel goed en heel snel!
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Snelle resultaten
Vanaf het eerste gesprek voelde het goed. Fief is open, humoristisch en geeft praktische tips/opdrachten waar je in het dagelijks leven direct mee aan de slag kunt. Ze heeft mij, in een stuk of acht gesprekken, geholpen om nare gebeurtenissen uit het verleden los te laten en weer de oude te worden. Ik heb meer inzicht gekregen in wat er gebeurd is én meer inzicht in mezelf gekregen.
Humor, openheid, realistisch, vertrouwd, gesprekken alsof je met een vriend/vriendin praat.
Een klein minpunt: geen BIG-registratie. Maar door de snelle, goede resultaten en fijne gesprekken had ik geen ander willen kiezen.
Waardering:
5.0 10.0
|
Prettige resultaatgerichte gesprekken, fijn persoon.
Door een aantal ingrijpende levensgebeurtenissen kreeg ik onverklaarbare lichamelijke klachten (terugkijkend bleek ik ook wat minder lekker "in mijn vel" te zitten). De gesprekken met Fief hebben mij geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen karakter en de invloed die deze heeft gehad op deze gebeurtenissen. Dit heeft enorm geholpen.
Toegankelijk, open persoon. Efficiënte heldere aanpak met snel merkbaar resultaat.
Geen BIG registratie waardoor de vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar lager uit kunnen vallen. Dit zou mij, gezien de resultaten, niet weerhouden naar haar toe te gaan.
Waardering:
4.0 8.0
|
Zelfvertrouwen
Gesprekken met Mevr Macrander hebben mij zo geholpen dat ik meer zelfvertrouwen heb.
Waardering:
5.0 10.0
|
Fijne psycholoog
In een paar gesprekken tot inzichten gekomen, heb er veel aan gehad. Ze geeft me tools waar ik nog dagelijks een beroep op doe.
Voelde me zeer op mijn gemak Fijne gesprekken Snel inzicht/resultaat
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
veel aan gehad
heel fijne gesprekken en ook kunnen lachen samen. In 3 keer heel wat stappen verder gekomen om anders tegen bepaalde dingen aan te kijken. Heb er gewoon ontzettend veel aan gehad
Op alle punten gewoon een fantastisch persoon
Die zijn er niet
Waardering:
5.0 10.0
|
Goede Psycholoog, door EMDR weer rust en zelfvertrouwen gekregen
Ik ben bij Fief terecht gekomen doordat ik een gewapende overval heb meegemaakt waarbij ik vastgebonden ben geweest. Dit heeft mij heel veel angst, paniekaanvallen s nachts en onrust gegeven.
Fief is een rustig en vriendelijk persoon, prettig in de omgang. Ze is heel duidelijk en ze geeft je veel zelfvertrouwen. Door EMDR heb ik mijn ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast heeft Fief mij een aantal 'tools' gegeven, deze gebruik ik in verschillende situaties. Dit geeft mij veel zelfvertrouwen en pieker ik minder, ik laat nu los! Ik heb het als heel prettig ervaren.
Waardering:
5.0 10.0
|
Dank je Fief,
Ik was mezelf niet meer waardoor ik met anderen botste en niet werd begrepen. Dat maakte mij erg verdrietig en soms ook boos. Daarnaast was er nog een stukje onverwerkt verleden wat door EMDR volkomen duidelijk werd.
Fief jij liet mij ontdekken hoe ik in het verleden anders had kunnen reageren, je gaf mij een stukje inzicht in mezelf. Hierdoor kan ik na een paar maanden hard werken weer verder. Dank je wel voor jouw feedback en vooral bedankt dat je mij leerde dat feedback geven mag! Het voelt goed!
Waardering:
4.0 8.0
|
Uitstekende aanpak
In korte tijd heeft Fief mij geholpen van mijn paniekaanvallen af te komen. Haar aanpak en benadering heb ik als zeer prettig ervaren. Zonder haar was ik niet zo snel hersteld.
Hulp bieden zonder wachttijd. Prettige gesprekken van mens tot mens. Goede en heldere aanwijzingen hoe het probleem aan te pakken.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Goede psycholoog
Ik heb de sessies met Fief zowel leerzaam, als plezierig gevonden. Na bijna elke sessies ging ik weg met een nieuw inzicht of iets om over na te denken, en belangrijker nog: met een goed gevoel.
Goede psycholoog, integer en plezierig mens, humor, realistisch, biedt vernieuwende inzichten, geen lange wachtlijst.
Geen minpunten.
Waardering:
4.0 8.0
|
Geholpen met EMDR
Een ervaring van jaren geleden die angstaanvullen nu veroorzaakte zijn we met EMDR te lijf gegaan. En met succes.
Vertriuwenwekkend, rustig, HUMOR.
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
fijne ervaring
In vijf sessies waaronder EMDR veel houvast gekregen om zaken net iets anders te bezien en te benaderen. Hierdoor rust gekregen en het vertrouwen dat dingen wel veranderen kunnen.
EMDR voelde heel prettig omdanks dat het voor mij zo'n beladen onderwerp was, 1 keer was voldoende om me hier veel beter onder te voelen. Fief kan dingen heel helder uitleggen.
heb ik niet
Waardering:
5.0 10.0
|
EMDR
Zeer fijne psychologe. Heeft mij dmv EMDR weer uit de diepe put gekregen waarin ik zat. Ik kan haar echt aan iedereen aanbevelen. Prettig in de omgang en niet "zweverig."
Zoals boven genoemd. Prettig in de gesprekken en goed in de EMDR. Zeer snel tijd voor een afspraak. Prettige werkruimte. Ik voelde me erg op mijn gemak. Echt een 10!
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Aanrader!!
Fief heeft mijn leven compleet veranderd (in een meer dan positieve zin). Ik belde en kon al snel terecht. Ik was mezelf helemaal kwijt en zij heeft mij dmv 8 sessies een compleet ander mens weten te maken. D.m.v. EMDR heeft ze mij al vrij snel een traumatisch ervaring weten laten te verwerken en dat was de doorbraak voor mijn herstel. Ze heeft me tevens, op een niet confronterende manier, een spiegel voorgehouden waardoor ik nu een andere denkwijze heb, realistischer ben, me sterker voel en het allerbelangrijkste...een andere kijk op het leven heb gekregen. Al met al één en al lof over Fief!
Ze is niet BIG-geregistreerd, waardoor sommige verzekeringsmaatschappijen de sessies niet vergoeden. Via mijn werkgever is dat trouwens uiteindelijk wel gelukt!
Waardering:
5.0 10.0
|
goede ervaring
Waardering:
5.0 10.0
|
postraumatisch
fief heeft mij erg geholpen met de emdr behandelingen, na een aantal zeer traumatische ervaringen die ik in zeer korte tijd achter elkaar heb ondergaan.
ben ontzettend tevreden vanaf het eerste intakegesprek, je verteld wat je hebt ervaren hoe je het beter had willen doen en daar wordt dan aan gewerkt. het was zeer uitputtend voor mij, er kwam een hoop los. maar ben blij dat ik dit heb ervaren,
heb ik niet.
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

Psychotherapiepraktijk Hans Schuurman(7.0/10.0)0.4km
Hoorn Nh - Achterom 47
 
 
Coaching Hoorn(7.6/10.0)0.8km
Hoorn Nh - De Streektuinen 3
Coaching Hoorn, Alkmaar en Purmerend Welkom bij coaching Hoorn voor coaching, loopbaanbegeleiding, supervisie en trainingen. Coaching Hoorn is (ook voor spoed) op avonden en in het weekend geopend. ...meer...
 
 
Psychotherapie praktijk Hoogewerf, Hoorn, Alkmaar en Purmerend(7.8/10.0)0.8km
Hoorn Nh - De Streektuinen 3
Individuele psychotherapie en relatietherapie in Hoorn, Purmerend en Alkmaar. Voor professionele hulp zonder wachtlijst. Ook 's avonds en in het weekend en op locatie....meer...
 
 
ADHD-Centrum Kinderen en Jeugd Westfriesland(7.6/10.0)1km
Hoorn Nh - Maelsonstraat 9
 
 
Vleugels &Zo(8.0/10.0)1.5km
Hoorn Nh - Het Oude Ambacht 4
Iedereen kan leren vliegen!Je kunt bij mij terecht voor counseling en meer…. Ik kan je helpen bij emotionele belemmeringen die je geluksgevoel in de weg zitten. We zoeken samen naar jouw hulpbronnen, waar jouw kracht zit om anders om te gaan met datgene waar je last van hebt. Het zoeken naar een...meer...
 
 
Psycholoog in Hoorn(8.6/10.0)1.6km
Hoorn Nh - Nieuwe Steen 25
 
 
Therapie Hoorn(7.8/10.0)2.2km
Hoorn Nh - Baljuw 18
Je bent welkom in mijn praktijk Therapie Hoorn voor therapie en relatietherapie....meer...
 
 
Kleuren van Rouw(7.8/10.0)2.9km
Zwaag - Kosterstuin 166
Vanuit mijn praktijk geef ik begeleiding, training en advies rond rouw en verlies aan kinderen, jongeren en volwassenen. Er zijn veel vormen van verlies ( overlijden, scheiding, gezondheid, verhuizing, zelfvertrouwen) en vele kleuren van rouw, geen enkel kind of volwassene gaat dan ook op precies...meer...
 
 

Plaatsen in de buurt

Edam - Grootebroek - Heerhugowaard - Lutjebroek - Nieuwe Niedorp - Oosterblokker - Purmerend - Wognum - Zuidoostbeemster - Zwaagdijk
Psycholoog Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden voor psychologen - Contact