Zoeken rond postcode

Psychologenpraktijk Karen Nagel

Psychologenpraktijk Karen Nagel

6.8 / 10.0
(1 stem)
Stieltjesstraat 18
6511AC Nijmegen
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0248487855
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@psychologenpraktijkkarennagel.nl
51.845655.85552
1 3.4 6.8
Gemiddelde waardering uit 1 stem

Bedrijfsomschrijving

De praktijk is een eerstelijnspsychologenpraktijk, en richt zich op kortdurende, klachtgerichte behandelingen. Dit betekent dat de behandelingen meestal kort van duur zijn en dat de behandeling erop gericht is om de klachten op een concrete en praktische manier aan te pakken.

Naast de afspraken overdag heeft de praktijk tweemaal per week spreekuur in de avonduren.

De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Indien u een verwijzing van uw huisarts hebt met hierop een diagnose krijgt u 5 gesprekken vergoed vanuit het basispakket uit uw zorgverzekering. Indien nodig, kan dit worden verhoogd naar 8 of 12 gesprekken. Houd er wel rekening mee dat u eerst altijd uw eigen risico van 360,00 zelf moet betalen. Heeft u dit bedrag al ‘opgemaakt’ dit jaar, dan kosten de gesprekken u niets.

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering (soms wel vanuit de aanvullende pakketten) en kost € 85,00 per sessie.

Karen Nagel (1971) studeerde in 1998 af aan de KUN in de Klinische Psychologie. Vanaf die tijd heeft zij altijd gewerkt in de eerstelijns psychologische zorg. Zij is gekwalificeerd Eerstelijnspsycholoog NIP en GZ-Psycholoog (BIG geregistreerd onder nummer 19062511725).

Tevens is zij aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (www.psynip.nl), de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (www.lve.nl), de Vereniging EMDR Nederland (www.emdr.nl), en bij PsyZorg Nijmegen.

De praktijk biedt zowel individuele- als relatiebehandelingen.

Therapie is maatwerk, ieder mens is immers anders. Per persoon wordt gekeken naar de best passende werkwijze en technieken.

Mijn theoretisch raamwerk is de cognitieve gedragstherapie. Uit onderzoeken blijkt dat dit een zeer effectieve vorm van therapie is bij diverse klachten. De cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat de oorzaak van de klachten gevonden kan worden in bepaalde gedachten. Deze gedachten zijn vaak ongemerkt en bestaan al zo lang dat ze een soort gewoonte zijn geworden. Ze worden een soort bril waarmee u uzelf en de wereld bekijkt. In de behandeling worden deze gedachten opgespoord en wordt getracht de gewoonte te doorbreken. In deze vorm van behandeling werken therapeut en cliënt samen om de problemen in kaart te brengen, te analyseren en aan te pakken.

Daarnaast is het mogelijk om EMDR sessies te volgen. Dit is een behandelmethode, gericht op het beter verwerken van traumatische herinneringen. Maar ook bij angsten, fobieën, of een negatief zelfbeeld kan EMDR worden ingezet. Meer informatie hierover vindt u op www.emdr.nl

In de eindfase van de behandeling wordt aandacht besteed aan terugvalpreventie. Hierin wordt bekeken hoe u verder gaat met de opgedane handvatten.

U kunt zich telefonisch aanmelden op werkdagen op nummer 024-8487855. Indien u het antwoordapparaat krijgt, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug.

Ook is het mogelijk de aanmelding per email te doen, naar info@psychologenpraktijkkarennagel.nl

Vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer. Ik neem dan contact met u op om een eerste afspraak te maken.

Na aanmelding ontvangt u een vragenformulier per email. Op deze manier is er tijdens de eerste afspraak minder tijd nodig voor het aanmaken van de administratieve gegevens en is er meer tijd om de reden van aanmelding te bespreken.

Het eerste gesprek is een oriënterend gesprek van beide kanten; u kunt zelf bekijken of u zich op uw gemak voelt bij mij, en ik kan bekijken of ik het idee heb dat ik iets voor u kan doen. In het tweede gesprek zullen we dit aan elkaar terug koppelen en zal ik een voorstel voor behandeling doen.

Klachten die door een eerstelijnspsycholoog behandeld kunnen worden zijn divers. Denk niet te lang ” ik moet er alleen uit komen” of ” het moet eerst erger worden”. Vaak zijn een paar gesprekken al voldoende om u verder op weg te helpen.

Voorbeelden van aanmeldingsklachten zijn:

-Angsten (bv. specifieke fobieën, paniekklachten, hyperventilatie, faalangst, trilangst, bloosangst, angst om te gaan zweten, pleinvrees, smetvrees, angst om ziek te worden of om dood te gaan)

-Depressieve klachten (bv. geen zin meer hebben in de dagelijkse dingen, futloosheid, moedeloosheid, het niet meer zien zitten, veel huilen of juist een ‘verdoofd’ gevoel, snel geïrriteerd zijn, slecht slapen, piekeren, sombere gedachtes)

-Spanningsklachten (bv. hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen, niet meer goed kunnen ontspannen, algehele onrust, pijn in de schouders en nek)

-Werkproblemen (bv. overspannenheid, burn-out, gedachtes aan het werk niet meer los kunnen laten thuis, problemen met baas of collega’s, problemen met werkdruk of -stress, concentratieklachten, vermoeidheid, lichamelijke klachten)

-Verwerkings- of rouwproblemen (bv. verwerkingsproblemen na een verlies, ziekte of traumatische ervaring)

-Dwangmatig denken of handelen (bv. steeds hetzelfde moeten denken, een bepaalde handeling ‘moeten’ doen zoals tellen, aanraken, schoonmaken, controleren, handen wassen)

-Relatieproblemen (bv. een van de partners is verliefd geworden op een ander, veel ruzies, problemen in de communicatie, problemen in de seksuele relatie, niet durven binden, uit elkaar gegroeid, twijfel over het al dan niet verbreken van de relatie)

-Onzekerheid (bv. vaak ongemakkelijk voelen in gezelschap, erg verlegen zijn, niet goed nee durven zeggen tegen een ander, uzelf altijd op de laatste plaats zetten, niet voor een groep durven spreken)

-Identiteitsproblemen (bv. niet goed weten wie u zelf bent en wat u wilt, veel moeten van uzelf, moeilijk accepteren van bepaalde eigenschappen, een groot verschil tussen zelfbeeld en ideaalbeeld)

Kenmerken

Behandelingen:
Aandachttraining
Ademhalingsoefeningen
Adhd
Agressie
Angsten
Angststoornissen
Arbeidsgerelateerde problematiek
Assertiviteit
Assertiviteitstraining
Autisme
Burn-out
Communicatieproblemen
Concentratieproblemen
Depressie
Depressiviteit
Diagnostiek
Dwanggedachten
Eetstoornis
EMDR
Faalangst
Fobie
Frustraties
Gedragsproblemen
Gedragstherapie
Gedragsverandering
Gezinstherapie
Hartkloppingen
Hyperactiviteit
Hyperventilatie
Identiteit
Identiteitsproblemen
Intimiteit
Levensfaseproblemen
Lichaamsbewustzijn
Lusteloosheid
Machteloosheid
Migraine
Minderwaardigheidsgevoelens
Nachtmerries
Neerslachtigheid
Nervositeit
Obesitas
Ontspanningstechnieken
Ontwikkelingsproblemen
Ontwikkelingsstoornissen
Opvoedingsproblemen
Overspannenheid
Partnerrelatietherapie
Persoonlijkheidsstoornissen
Prikkelbaarheid
Reintegratie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Rouwverwerking
Rusteloosheid
Slapeloosheid
Spanningsklachten
Stemmingsklachten
Straatvrees
Stresscounseling
Stressklachten
Stresstherapie
Studieproblemen
Therapie
Trauma
Traumaverwerking
Vaardigheidstraining
Verslavingsproblematiek
EMDR
Cognitieve gedragstherapie
2 x per week avondspreekuur
http://www.psychologenpraktijkkarennagel.nl/?page_id=88
Zingeving
Kenmerken:
Begeleiding
Beroepsvereniging
Eerstelijnspsycholoog
Gezondheidszorgpsycholoog
GZ-psycholoog
Intakegesprek
Praktijk
Psychodiagnostiek
Psychodiagnostisch
Psycholoog
Ptss
Relatietherapeut
Therapeut

Plaats een review

In de buurt gevonden

EEG Resource Institute(8.0/10.0)0.2km
Nijmegen - Kronenburgersingel 225
EEG Resource Institute helpt bij ADHD, autisme, dyslexie en andere klachten. Zodat u zich rustiger voelt, weer beter kunt concentreren, de wereld begrijpen en gemakkelijker lezen en spellen. Bezoek onze website voor meer informatie over werkwijze en vergoedingen: www.eegbiofeedback.nl. EEG Resource...meer...
 
 
Schraa Psychotherapie(8.0/10.0)0.5km
Nijmegen - Nieuwe Markt 80
 
 
GZ-psycholoog.com(8.0/10.0)0.8km
Nijmegen - Oranjesingel 1
Mijn naam is Errez Bar, ik ben GZ-psycholoog en ben als psycholoog aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Naast mijn werkzaamheden bij een eerstelijnspraktijk voor de behandeling van angstklachten, werk ik zelfstandig in mijn eigen psychologiepraktijk waarvan je zojuist de...meer...
 
 
Psychotherapiepraktijk Suzanne Koenen(7.6/10.0)0.8km
Nijmegen - Marienburg 67
Mijn naam is Suzanne Koenen. Ik ben in 1970 geboren in Boxmeer. Ik ben Psychotherapeut BIG, dat wil zeggen dat ik als psychotherapeut geregistreerd ben in het landelijke register van beroepen in de gezondheidszorg. Mijn praktijk is onlangs gevisiteerd en goedgekeurd door de beroepsvereniging waar ik...meer...
 
 
Psychotherapie Praktijk(8.0/10.0)0.9km
Nijmegen - Groesbeekseweg 32
 
 
Denk Wat je Wilt(8.2/10.0)0.9km
Nijmegen - Burchtstraat 63
 
 
Psychologiepraktijk Trotse Pauw(7.8/10.0)0.9km
Nijmegen - de Ruyterstraat 65
Bij Trotse Pauw zijn er speciaal voor kinderen, jeugd en tieners leuke trainingen voor meer zelfvertrouwen, meer weerbaarheid en betere sociale vaardigheden. Nuttig voor kinderen die moeite hebben om vrienden te maken, kinderen die denken niet leuk of goed genoeg te zijn, gepest worden of zelf...meer...
 
 
Cerno Development(7.8/10.0)0.9km
Nijmegen - Prins Bernhardstraat 7
 
 

Plaatsen in de buurt

Beek Ubbergen - Bemmel - Beuningen Gld - Elst Gld - Groesbeek - Heumen - Malden - Molenhoek Lb - Oosterhout Gem Nijmegen - Winssen
Psycholoog Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden voor psychologen - Contact