Zoeken rond postcode

Prakijk Ludwig Tummers Rotterdam

Prakijk Ludwig Tummers Rotterdam

8 / 10.0
(21 stemmen)
Eendrachtsstraat 23
3012XH Rotterdam
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0102807275
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtcentrumpraktijken@icloud.com
51.915234.476207
21 4 8
Gemiddelde waardering uit 21 stemmen

Bedrijfsomschrijving

In kort Bestek
Multidisciplinair counselor bij het overwinnen van lichamelijke en psychologische hindernissen.
Vanuit een persoonlijke interesse maakte econoom Ludwig Tummers kennis met psychologisch therapeutische methodes en natuurgeneeskunde. Nu helpt hij mensen bij het doorbreken van blokkades die hun persoonlijke of professionele ontwikkeling verhinderen. De angst voor het leven maar ook voor de dood is als een golfbeweging die als rode draad door ons leven golft. Hierbinnen zoeken we balans en evenwicht.

Binnen zijn werk in zijn praktijk combineert Ludwig verschillende vormen van counseling, psychomotorische therapie en hypnotherapie. Daarnaast specialiseert hij zich in bijzondere symptomen en vraagstellingen waarbij hij zich richt op de zwaardere traumatische gebeurtenissen uit het leven van de cliënt. Zijn kennis en technieken zet hij in bij de individuele behandeling van personen met lichamelijke en psychologische blokkades.

In combinatie met zijn zakelijke achtergrond als marketeer en econoom weet hij zijn kennis over psychologie en NLP in te zetten als bedrijfspsychologisch counselor. Hij draagt zo bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en verbeteren van de sfeer op de werkvloer en het bevestigen van een geïntegreerde bedrijfscultuur.
Door het geven van lezingen zet Ludwig zich tevens in voor de maatschappij door het verstrekken van inzicht over het blijvend spanningsveld tussen de vast omlijnde gedragspatronen die ontstaan vanuit tradities en collectieve verwachtingspatronen en tussen de natuurlijke individuele variatie. Zijn doel hierbij is iedereen zijn eigenheid te laten vinden en te omarmen.


Over Ludwig
Ludwig is in zijn jeugd 14 wereldwijd verhuisd. Vooral opgegroeid in Oldenzaal (Twente Ov) en studeerde psycho sociale bedrijfskunde en psychologie. Na een tijd als marketeer en manager bij diverse grote Nederlandse bedrijven te hebben gewerkt groeide zijn interesse in de psychologische achtergrond van zijn discipline. Ludwig: “Zodoende ben ik een psychologie opleiding gaan volgend. Vooral de specialisaties hypnotherapie, regressie therapie en familie opstellingen. Dit heeft mij de diep verlangde inzichten in mezelf en ook in anderen kunnen brengen. Om deze opleidingen intensief te kunnen volgen ben ik uit het bedrijfsleven gestapt en heb een aantal jaren lesgegeven op verschillende scholen als docent in de economie, marketing en/of management. Inmiddels geef ik lessen in verschillende psychotherapeutische vakken. Sinds 1999 ben ik gestart als psychologisch counselor en hypnotherapeut gespecialiseerd in kinderen, familie en relaties en natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in Diagnostiek, levensstijl, diëtetiek en voedingssupplementen.”

Om helderheid te behouden, werkt Ludwig zoveel mogelijk volgens de gestructureerde lijnen van verschillende technieken. Hij kan zo nodig makkelijk switchen, waardoor de op dat moment benodigde diepgang voor daadwerkelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden. ‘Keep it simple’. 

Voor Ludwig zijn vooral de gewone aardse dingen erg belangrijk; in contact blijven met de basis. Van binnen is hij juist heel warm, lief betrokken en kwetsbaar en dat uit zich in zorgzaamheid voor zijn naasten, zichzelf, en zijn huis en omgeving. Zijn gevoeligheid geeft mensen in de therapie de ruimte om zich open te stellen voor het benodigde diepe en wezenlijke contact. Oprechtheid, gevoeligheid en humor zijn belangrijke waarden.


Psychologische en lichamelijke problemen
Door zijn gecombineerde interesses in psychologische disciplines èn natuurgeneeskunde is Ludwig Tummers een ware multidisciplinair behandelaar die uit de voeten kan met zowel lichamelijke als psychologische klachten. Ludwig: “Het brede scala aan opleidingen dat ik heb gevolgd, geeft mij een ruime set aan tools die ik onder verschillende omstandigheden en bij diverse problemen kan toepassen. Hierbij spelen niet de symptomen, maar de onderliggende problematiek de belangrijkste rol. De gekozen behandeling wordt aangepast op deze onderliggende problemen, maar ook op de persoonlijkheid van de cliënt.”


Psychologische behandeltechnieken
Bijna alle psychologische klachten zijn terug te redeneren naar de twee grootste angsten van elk individu; de angst voor het leven en de angst voor de dood. Door rust en empathie begeleidt Ludwig je op het pad naar opheffing van blokkades aan de hand van een aantal aangewezen thema’s. Absolute sterkte is zijn inzicht en kennis van een breed spectrum van zaken. Hierdoor ook een groot inzicht in verschillende thema’s die in ieders leven spelen. Vertrouwen, luisteren en meedenken. Een link met het verleden leggen om daar geheel los van te komen en niet meer emotioneel onder te worden. Verleggen van de aandacht van het verleden of toekomst in het nu. Aanwezig zijn.


Lichamelijke behandeltechnieken
In de snelle en veeleisende maatschappij worstelen veel mensen met lichamelijke klachten waaronder moeheid en vitaliteitsproblemen. Voor deze klachten, maar ook voor ‘onverklaarbare’ lichamelijke klachten die niet opgelost kunnen worden binnen de reguliere geneeskunde kan men bij Ludwig Tummers terecht. Voor dergelijke problemen gebruikt Ludwig natuurgeneeskundige technieken. Zo kan het LIFE-systeem worden ingezet als diagnostisch middel. Door het doormeten van een grote set aan variabelen kan de gezondheidssituatie in beeld worden gebracht en de onderliggende problematiek worden blootgelegd. Deze problemen worden bij de wortel aangepakt door een stevige inzet van orthomoleculaire therapie. Door het LIFE-systeem kunnen de effecten van deze therapie volledig inzichtelijk worden gemaakt.


Inzet binnen organisaties
Spanning binnen relaties komt niet alleen voor binnen families en huishoudens, maar ook op de werkvloer. Dit kan zorgen voor spanningen en een vermindering van creativiteit, innovativiteit en effectiviteit. Problemen die een snelle en doortastende oplossing verdienen.
Middels cursussen, lezingen en workshops zet Ludwig zijn kennis in binnen bedrijven. Hiermee wordt het teamgevoel versterkt en neemt de effectiviteit en creativiteit binnen de organisatie toe. Een grote openheid tussen medewerkers kan onderliggende problemen aan het licht brengen zodat deze bij de wortel kunnen worden aangepakt, een grote verbetering voor het welzijn en werkplezier van het personeel en met een duidelijk positief effect op de bedrijfsresultaten door een verhoging van de effectiviteit en een verlaging van het verzuim.


Meer weten?
Wilt u meer weten over Ludwig Tummers en zijn werk. Kijk op www.PraktijkLudwigTummers.nl https://gezondheidscentrumonline.com of www.ludwigtummers.nl voor meer informatie, de mogelijkheden en contactinformatie.


Kenmerken

Behandelingen:
Aandachttraining
Ademhalingsoefeningen
Adhd
Agressie
Angsten
Angststoornissen
Arbeidsgerelateerde problematiek
Assertiviteit
Assertiviteitstraining
Autisme
Burn-out
Communicatieproblemen
Concentratieproblemen
Depressie
Depressiviteit
Diagnostiek
Dwanggedachten
Eetstoornis
Epilepsie
Faalangst
Fobie
Frustraties
Gedragsproblemen
Gedragstherapie
Gedragsverandering
Gezinstherapie
Hartkloppingen
Hyperactiviteit
Hyperventilatie
Hypnotherapie
Identiteit
Identiteitsproblemen
Intimiteit
Kundalini
Levensfaseproblemen
Lichaamsbewustzijn
Lichaamswerk
Lusteloosheid
Machteloosheid
Meditatie
Migraine
Minderwaardigheidsgevoelens
Mindfulnesstraining
Nachtmerries
Neerslachtigheid
Nervositeit
Obesitas
Ontspanningstechnieken
Ontwikkelingsproblemen
Ontwikkelingsstoornissen
Opvoedingsproblemen
Overspannenheid
Partnerrelatietherapie
Pedagogiek
Persoonlijkheidsstoornissen
Prikkelbaarheid
Psychoanalyse
Reintegratie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Rouwverwerking
Rusteloosheid
Slapeloosheid
Spanningsklachten
Stemmingsklachten
Straatvrees
Stresscounseling
Stressklachten
Stresstherapie
Studieproblemen
Therapie
Trauma
Traumaverwerking
Vaardigheidstraining
Verslavingsproblematiek
Verbindingsproblematiek
Regressietherapie
Droomanalyse
Bioresonantie
Empowerment mannen
Empowerment vrouwen
Zingeving
Kenmerken:
Begeleiding
Beroepsvereniging
Coaching
Conflictbemiddeling
Consultant
Counselling
Fysiotherapie
Gestalttherapeut
Gezinstherapeut
Gezondheidszorgpsycholoog
Groepspsychotherapie
Groepstherapie
Hypnotherapeut
Intakegesprek
Jeugdhulpverlening
Jeugdpsycholoog
Kindertherapeut
Management adviseur
Massages
Mediation
Ontwikkelingspsychologie
Pedagoog
Persoonlijkheidsonderzoek
Praktijk
Psychiater
Psychodiagnostiek
Psychodiagnostisch
Psycholoog
Psychotherapeut
Psychotherapie
Ptss
Reintegratiebegeleiding
Relatietherapeut
Spiritualiteit
Teamcoaching
Therapeut

Plaats een review

In de buurt gevonden

Psycholoog Rotterdam(8.0/10.0)0.3km
Rotterdam - Westblaak 92
Bij Psychologen Rotterdam hebben wij elf verschillende psychologen die jouw kunnen helpen. Wij behandelen veel diverse klachten en vinden de geschikte psycholoog die het best bij jouw past. Meer informatie over ons bel dan naar 085-4014720 of bekijk de website www.psyned.nl/psychologen/rotterdam...meer...
 
 
Praktijk Gestalttherapie Hans de Bruijn Rotterdam(8.0/10.0)0.8km
Rotterdam - Wijnhaven 42
Wie ben ik Mijn naam is Hans de Bruijn. Geboren in 1946 en werkzaam vanaf 1960. Mijn opleiding op het gebied van de hulpverlening bestaat uit HBO Maatschappelijk Werk (1976-1980) en Voortgezette Opleiding voor Maatschappelijk Werkers met als specialisatie: therapeutisch werken met gezinnen....meer...
 
 
Droom Academie(8.2/10.0)1.1km
Rotterdam - Overblaak 52
 
 
Psycholoog Rotterdam(8.2/10.0)1.4km
Rotterdam - Provenierssingel 66
Mijn naam is Dilys Moons. Psycholoog Rotterdam is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Je bent hier niet voor niets. Misschien zoek je informatie over vragen, klachten en behandelmethoden. Misschien wil je meer weten over mijn manier van werken of over mij. Dat je hier...meer...
 
 
Dilys Moons in Rotterdam helpt je echt(7.2/10.0)1.4km
Rotterdam - Provenierssingel 66
Mijn naam is Dilys Moons en ik werk samen met Esther van Winden in mijn psychologenpratijk in Rotterdam. Psycholoog Rotterdam is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Je bent hier niet voor niets. Misschien zoek je informatie over vragen, klachten en behandelmethoden....meer...
 
 
Coachingspraktijk In Je Kracht(8.0/10.0)1.5km
Rotterdam - Hoveniersstraat 80
Als coach help ik mensen in hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Dit doe ik vaak met het enneagram, dit is een psychologische model wat het onbewuste motivatie voor gedrag laat zien....meer...
 
 
De Nesse(8.2/10.0)1.5km
Rotterdam - Valkenstraat 17
 
 
Praktijk voor Zelfmanagement(8.0/10.0)1.5km
Rotterdam - Goudsesingel 78, unit 15
U kunt bij mij terecht voor gespecialiseerde begeleiding bij: - stressklachten en spanningsklachten - overspannenheid - burn-out / burn-outklachten - ziekteverzuim - arbeidsgerelateerde problematiek - loopbaanbegeleiding Ook kunt u terecht als u: - in uw werk dreigt vast te lopen - uw kwaliteiten...meer...
 
 

Plaatsen in de buurt

Barendrecht - Bergschenhoek - Berkel En Rodenrijs - Capelle Aan Den Ijssel - Hoogvliet Rotterdam - Krimpen Aan Den Ijssel - Pernis Rotterdam - Rhoon - Ridderkerk - Schiedam
Psycholoog Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden voor psychologen - Contact