Zoeken rond postcode

Nicole van Gans, Psycholoog & Coach

Nicole van Gans, Psycholoog & Coach

8.8 / 10.0
(13 stemmen)
Bosboom Toussaintlaan 9
1215CA Hilversum
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0357725756
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtnicole@hilversumpsycholoog.nl
52.2172785.160815
13 4.4006024096386 17 8.8
Gemiddelde waardering uit 13 stemmen

Bedrijfsomschrijving

Het kenmerk van de psychische hulp die ik je als Psycholoog NIP in Hilversum kan bieden is dat je leert om zelf in korte tijd je emoties weer in balans te brengen. Ik heb mij gespecialiseerd in hele effectieve snelwerkende technieken. Als je deze technieken gedurende een aantal weken zorgvuldig toepast dan bereik je blijvende resultaten.

Onder andere werk ik met de nieuwste programma´s van de cognitieve gedragstherapie waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat zij de beste resultaten hebben voor bepaalde psychische klachten. Ook tonen steeds meer onderzoeken aan dat de Mindfulness Based Cognitive Therapy voor een behoorlijk aantal klachten de therapie met de beste resultaten is. Daarnaast kun je voor twee bijzondere specialisaties bij mij terecht: de ecopsychologie: behandelingen in de natuur in het prachtige Gooi waarbij je diep in contact komt met emoties die spelen en de energiepsychologie.

Kenmerken

Behandelingen:
Aandachttraining
Angsten
Angststoornissen
Arbeidsgerelateerde problematiek
Assertiviteit
Burn-out
Concentratieproblemen
Depressie
Depressiviteit
Dwanggedachten
Faalangst
Fobie
Frustraties
Gedragstherapie
Gedragsverandering
Hartkloppingen
Hyperventilatie
Levensfaseproblemen
Lusteloosheid
Meditatie
Minderwaardigheidsgevoelens
Mindfulnesstraining
Neerslachtigheid
Nervositeit
Ontspanningstechnieken
Overspannenheid
Rouwverwerking
Spanningsklachten
Stemmingsklachten
Straatvrees
Stresscounseling
Stresstherapie
Therapie
Trauma
Traumaverwerking
onzekerheid
weinig zelfvertrouwen
allergieën of overgevoeligheden
rookverslaving
hooggevoeligheid
psychosomatische klachten
ontgiften
Zingeving
Kenmerken:
Begeleiding
Coaching
Counselling
Praktijk
Psycholoog

Reviews

Plaats een review
|
Balans werk prive
Fijne begeleiding. Nicole sluit aan bij vraag en ondersteuningsbehoefte en straalt vertrouwen uit. De 'op maat' mindfulness-oefeningen hebben mij zeer geholpen om de balans tussen mijn prive- en werkleven beter te bewaken.
Nicole is een toegankelijk, ondersteunend iemand die tegelijkertijd niet bang is om waar nodig een spiegel voor te houden. Als je als persoon wilt groeien, dan ben je bij haar aan het goede adres.
Waardering:
5.0 10.0
|
Meditatie van lichamelijke gewaarwordingen
Na bijna 40 jaar van zg. allergieën voor o.a. make-up, nagellak, kleding, kruiden, bloemen, elektronische apparaten, alles wat nieuw is ben ik door Nicole behandeld. Ik kan het zelf nog niet geloven, maar door haar therapie ben ik van dit alles af. Mijn leven is met 300% verbeterd, terwijl ik met enige scepsis begon aan dit avontuur.
Ik kan weer onbezorgd verder gaan met mijn leventje. Echt fantastisch!
geen.
Waardering:
5.0 10.0
|
Dank je wel, Nicole, voor jouw inzichten
Nicole is een rustige terdege en zeer adequate coach/ psycholoog. Zij heeft mij op het juiste moment in slechts enkele sessies de juiste richting opgeduwd. Ik bel haar zeker weer als er iets met me is.
Rustig. Veelzijdig/ goed anticiperend, Nicole speelt heel goed in op mijn behoeften. Kortstondige interventie. In het hier en nu.
Ongetwijfeld, maar niet voor mij :-)
Waardering:
5.0 10.0
|
tools
Wat ik heel fijn vond aan Nicole is dat zij mij de tools heeft gegeven om uit mijn overspannen situatie te komen. Tools die je ook kan inzetten bij andere problemen in je leven. En dat maakt het functioneel. We hebben altijd fijne gesprekken gehad en kon altijd goed ontspannen bij Nicole!
functioneel probleem oplossen
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Mindfullness en intuïtieve ontwikkeling
De Mindfullness Based Cognitive Therapy die Nicole hanteert en de empathische manier waarop zij tewerk gaat hebben mij goed geholpen. Ik kwam met vrij algemene psychische klachten bij Nicole, en samen met haar heb ik grip kunnen krijgen op de oorzaken hiervan. De methode en werkwijze zijn helder en feitelijk, en daardoor heel praktisch toepasbaar. De hulp die Nicole biedt en de humor waar altijd ruimte voor is, hebben mij goed gedaan. Ik ervaar veel meer rust in mijn leven dan een jaar geleden.
nauwgezet; kundig; brede kennis van verschillende behandelmethoden en psychologische inzichten; aandacht voor relatie psyche en natuur.
even kijken of je verzekering de behandeling vergoedt.
Waardering:
4.0 8.0
|
Fijne begeleiding en goede technieken
Ongeveer een half jaar geleden ben ik bij Nicole van Gans terechtgekomen omdat ik vastliep in mijn leven. De mindfulness technieken hebben erg geholpen en ik gebruik ze nog steeds elke dag (meditatie). Door de huiswerkopdrachten heb ik inzicht gekregen in mijn gedrag en waar dit vandaan komt. Ik heb geleerd om emoties toe te laten en als het allemaal te veel werd had ik erg veel aan de rustige houding van Nicole. Fijn dat ze je ook aanspoort om lekker te wandelen in de natuur wat erg ontspannend en therapeutisch werkt. Het is erg fijn dat er niet alleen gepraat wordt over problemen maar dat je met praktische opdrachten er wat aan doet.
Fijne en professionele begeleiding, snel resultaat, fijne praktijkruimte en er kan ook gelachen worden :)
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Persoonlijke ontwikkeling en de "drempels"
Nicole is een zeer rustig en aangename vrouw om je verhaal bij kwijt te kunnen. De hele uitstraling van haar werkwijze en ook locatie waar vandaan zij werkt, is de rust die ze je biedt en het gevoel van vertrouwen/veiligheid die ze je geeft. Haar feedback en werkwijze zijn constructief en doortastend. Ze is creatief en gespitst in haar vragen. Dit geeft je de mogelijkheid om goed na te denken wat je echt nodig hebt en je eigen route aan te geven. Wat voor jou het beste werkt, daar geeft ze jou de tools voor. Met een eigen inzet kan je deze tools gebruiken en zo, heb ik gemerkt, merk je al snel verandering in het dagelijks leven.
Je eigen inzet is belangrijk om in korte tijd resultaat te zien. Met die snelle resultaten motiveert het je om de aangeleerde technieken nog makkelijker en vaker op te pakken. Nicole helpt je die winsten te zien, realiseren en door te zetten.
Verstandig is, om voor de behandeling te bekijken wat je verzekering dekt.
Waardering:
5.0 10.0
|
Geweldige begeleiding
Door de professionele begeleiding van Nicole van Gans heb ik geleerd om met mijn stress om te gaan. Van jongs af aan heb ik te maken met stress en de daarbij komende klachten. Hiervoor wilde ik absoluut geen medicijnen slikken. Door de mindfulness trainingen van Nicole en de rust die zij daarbij uitstraalt heb ik in korte tijd leren omgaan met mijn stress. Het was voor mij een ongelofelijke ervaring wat mindfulness met je doet.
Professioneel, aandacht voor je, prettige begeleiding
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Mindfulness Based Cognitive Therapy
Na een een periode van overspannenheid, lukt het mij niet de "accu" weer op te laden. Samen met Nicole ben ik op zoek gegaan naar de activiteiten die mij energie geven en diegene die mij energie kosten. Door de therapie leerde ik anders tegen zaken aan te kijken en mijzelf als het ware te her-programmeren. Op deze manier kan ik nu de energie nemende activiteiten zelf goed beheersen, ze kosten mij minder of geen energie meer. Nicole is een prettige coach die op een duidelijke en rustige manier uitleg geeft over de te volgen stappen binnen het traject. Zij geeft ook goede opdrachten mee die ik thuis kon uitwerken. Ik ben heel tevreden over de begeleiding van Nicole, zij heeft mij in een korte periode geholpen weer energiek in het leven te staan.
Nicole heeft een rustige en open houding, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde. Zij toont zich zeer betrokken en kan zich goed inleven in de situatie.
Geen
Waardering:
4.0 8.0
|
Spanningsklachten tijdens sport
Onze dochter is een fanatieke tennisspeelster en deed dit altijd met veel plezier, totdat ze wel erg veel druk op zich zelf neerlegde om nog beter te presteren. Mentaal kon ze druk niet aan en kreeg vooral lichamelijke klachten tijdens de wedstrijd, maar ook op de training kon ze niet met de druk omgaan. Nicole heeft met haar mindfulness therapie dit heel goed weten te behandelen. Onze dochter staat nu weer met heel veel plezier op de baan en heeft geen lichamelijke of mentale klachten meer. Een dikke pluim voor Nicole die haar hierin zo goed heeft begeleid.
Vriendelijk, deskundig, meelevend. Met goede inzet van jou kant ben je snel van je probleem af.
Geen
Waardering:
4.0 8.0
|
Burn-out en stress klachten
Ik had een burn-out en stressklachten. Ik had geen rust in mijn hoofd. Nicole vertelde dat ze werkt met mindfulness. Door dit toe te passen heb ik veel meer rust gekregen. Door de deskundige begeleiding van Nicole heb ik ervaren dat mindfulness werkt als je dit zeer regelmatig/op gezette tijden toepast. Er is wel discipline voor nodig.Ik dacht dat me dit niet zou lukken. Maar door stapsgewijs te werken en door de huiswerkopdrachten die Nicole me gaf is het gelukt.
Nicole heeft een groot inlevingsvermogen, ze luistert goed,straalt veel rust uit, is erg aardig en zeer belangstellend.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Deskundige en gerichte aanpak vind je bij Nicole
In november 2011 liep ik vast met werk en relatie en had het gevoel er alleen uit te komen. Op zoek naar iemand die mij hierbij kon helpen, vond ik de website van Nicole en haar aanpak sprak mij aan. Ook met Nicole als persoon had ik een klik. Nicole heeft mij geholpen met o.a. patronen doorbreken, gedragsverandering, mindfulnesstraining en mediteren weer tot mezelf te komen en geleerd dat anders ook prima is.
Nicole heeft een gerichte aanpak en bereidt zich goed voor op wat zij met jou als persoon in de sessies wil bereiken. Dat motiveert enorm om ook aan jezelf te werken. Je bent geen patiënt bij Nicole, maar meer student.
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
EFT een zeer snelle en effectieve methode onder deskundige begeleiding van Nicole
Via een vriendin hoorde ik van EFT, Emotional Freedom Technique. Door een aantal zeer ingerijpende gebeurtenissen in mijn leven, bleef ik last houden van lichamelijke en psychishe klachten door verdriet dat ik niet kon verwerken. Ik ben op zoek gegaan naar iemand in de buurt die EFT deskundige is, zo ben ik bij Nicole terecht gekomen. EFT is een plezierige, uiterst effectieve en snelle methode om allerlei zaken waarvan je denkt nooit los te kunnen komen, of nooit overheen zal komen, aan te pakken. EFT is DE methode voor mij gebleken, waardoor ik weer sinds 3 jaar rustig kan slapen zonder medicijnen en zonder 's nachts rond te spoken door het huis. Ik sta zelfbewuster en steviger in mijn schoenen, word uitgerust wakker en heb mijn verdriet los kunnen laten. Nicole legt de EFT methode plezierig en duidelijk uit. Ze weet snel 'de vinger op de zere plek te leggen' waardoor de oefeningen nog effectiever uitgevoerd kunnen worden. Nicole is bijzonder aardig, plezierig in de omgang, kan goed luisteren, heeft humor en is een uitstekende vakvrouw. Als je EFT uitgelegd krijgt en de oefeningen de eerste keren doet, dan denk je, kan het zo simpel zijn? Ja zo simpel kan het zijn.
Nicole is een vakvrouw in hart en nieren. Fijne omgeving, communicatie uitstekend, flexibel in het maken van afspraken.
Geen enkel.
Waardering:
5.0 10.0
|
Spannings en concentratie problemen
Ik ben een heel nuchter persoon die niets moet/moest hebben van "zweverigheid". Toen ik via iemand bij Nicole van Gans terecht kwam vroeg ik me af of haar manier van behandelen voor mij de juiste zou zijn. Hoe groot is dan ook mijn verbazing dat ik vandaag na de 7e sessie, in samenspraak met haar, tot de conclusie kwam dat het voorlopig de laatste was. Vol overgave ben ik bij haar in behandeling gegaan, en met haar rust en kalmte heeft ze mij de juiste tools aangereikt om mijn probleem aan te pakken. De meditatie technieken hebben er voor gezorgd, dat ik me weer helemaal op en top voel. Geen druk, geen stress maar alles uit de basis. De basis die rust heet.
Totale rust, afgewisseld met humor, maar ten alle tijden doelgericht. Is flexibel in tijd en dag, ook met het eventueel verzetten van een afspraak. Communicatief erg goed, ook in de nazorg van afspraken.
Ik kan er geen bedenken........
Waardering:
5.0 10.0
|
Angst en Paniekaanvallen
Al meer dan twee jaar liep ik rond met angst en paniekaanvallen.Uiteindelijk ben ik thuis komen te zitten met een burn out en nam ik het maar voor lief dat ik zeker 2 tot 3 per dag een paniekaanval had. Door de lichamelijke symptomen kreeg ik last van hypochondrie en begon ik vermijdingsgedrag te ontwikkelen omdat ik me voor mijn klachten schaamde.En eigenlijk het het belangrijkste, ik kon nergens meer van genieten door de altijd aanwezige angst. En juist dat genieten is zo belangrijk om uit je burn out te kunnen komen. Nicole is een uiterst professionele coach/ psychotherapeute die je een welkom gevoel geeft waardoor het makkelijk is om alle dingen waar je je voor schaamt toch met haar te bespreken en aan te pakken. Mijn verbazing was en is nog steeds heel groot dat met de begeleiding en uitleg van Nicole ik al na 4 sessies paniekaanval vrij ben.Dagelijks gebruik ik de ontspanningsoefeningen die ze me heeft mee gegeven en heb ook kleine "zinnetjes" die ze tegen me zei die me helpen op het juiste spoor te blijven. Het kost veel werk en motivatie is erg belangrijk want je moet het zelf doen, maar ik weet zeker dat ik zonder Nicole nog steeds angstig door een supermarkt zou lopen of erg gespannen in slaap zou vallen. Ik kan het iedereen aanraden!
Het is erg belangrijk dat je zelf zeer gemotiveerd bent. Als dit zo is kan je in zeer korte tijd een enorme verbetring ondervinden. Omdat de therapie die Nicole met je beoefend erg practisch en hands on is.
Waardering:
5.0 10.0
|
Goede Psychosociale begeleiding
Ben een aantal keer bij Nicole geweest voor psychosociale begeleiding. Zij kan zich heel goed in de cliënt inleven. Zij is heel sterk in het op het gemak stellen van cliënten. Het ging mij gemakkelijk af om zaken die ik nooit eerder aan iemand durfde te vertellen op tafel te gooien. Voor psychische ongemakken is humor mijn geheime wapen. Mijn vrees dat Nicole door mijn gebruik van humor zou denken dat ik de sessie niet serieus zou nemen is volledig ongegrond gebleken: Zij prikte hier heel gemakkelijk doorheen en gaf mij alle ruimte om door humor zaken te relativeren. Zij is heel oplossingsgericht, en doet er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Ik heb veel aan de sessies gehad Verder is het ook een enorm aardig en vriendelijk mens.
Vriendelijke ontvangst, grote mensenkennis, ruimte voor humor, heel oplossingsgericht, geniet van het kunnen helpen van mensen, heel aardig persoon.
Enige dat ik kan bedenken: als je, zoals ik, afhankelijk bent van het verkeer wat tijd betreft, en je soms wel eens aan de vroege kant bent, dan kan het wel eens lastig zijn dat een wachtkamer ontbreekt. In de zomerdag, als het mooi weer is, kan je een blokje om. Met slecht weer is het wat ongemakkelijker. Voor mij scheelde het dat ik mooi weer trof bij de momenten dat ik te vroeg was. Maar laat dit geen drempel zijn om Nicole te bezoeken!
Waardering:
5.0 10.0
|
Detox en psychosociale begeleiding
Ik bezoek en raadpleeg sinds 3 jaar de praktijk van Nicole van Gans in Hilversum, aanvankelijk voor de ontgifting van mijn lichaam via het detox voetenbad. Gaandeweg ontdekte ik ook haar deskundige begeleiding bij problemen op het gebied van de geestelijke gezondheid. Nicole van Gans is betrokken, pragmatisch en bovendien deskundig binnen haar vakgebied. Een sessie geeft mij iedere keer weer energie, kracht en inspiratie!
Deskundigheid Prettig praktijkruimte Nazorg Communicatie m.b.t. afspraken Flexibiliteit
Geen
Waardering:
4.0 8.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

Praktijk Voor Psychotherapie(7.8/10.0)0.2km
Hilversum - Hyacintenlaan 25
 
 
Pychotherapiepraktijk drs. Ruud Harteveld(7.6/10.0)0.7km
Hilversum - Boreelstraat 5
 
 
Psychologen Praktijk Athos(8.0/10.0)0.7km
Hilversum - Vaartweg 66
Snelle behandeling van psychische klachten, zoals burnout, relatieproblemen, depressie, angst, rouw, gedragsproblemen en psychosomatische klachten. Tijdens de behandeling staan de achterliggende problemen bij de klachten centraal. Oplossingen worden geboden hoe men anders met problemen of gedrag kan...meer...
 
 
Praktijk voor Psycho- en Hypnotherapie Carin Lolkema(7.4/10.0)0.7km
Hilversum - Marterlaan 11
 
 
Povel Coaching & Training(8.2/10.0)0.7km
Hilversum - Vaartweg 79
 
 
Hilversum Psycholoog | Sjoukje Okma(7.6/10.0)0.9km
Hilversum - Valkenhoflaan 1
Je zoekt een psycholoog of coach in Hilversum? Psycholoog en Coach Hilversum is opgezet door Sjoukje Okma. Ik ben universitair afgestudeerd (1995) psycholoog en lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en werk ook volgens de beroepscode van het NIP. In mijn dagelijkse praktijk...meer...
 
 
SPEL Hilversum(7.8/10.0)0.9km
Hilversum - Vaartweg 30
 
 
Psycholoog Hilversum (9.4/10.0)1km
Hilversum - Kerkelandenlaan 3M
Welkom bij Psycholoog Hilversum! Heeft u een vervelende klacht of heeft u last van een vervelend probleem en gaat deze niet zomaar vanzelf over? Vanuit onze praktijk helpen wij u hier er graag mee. Om u alvast een beeld te geven van wat wij voor u kunnen betekenen vindt u onderstaand overzichtje met...meer...
 
 

Plaatsen in de buurt

Baarn - Bilthoven - Blaricum - Bussum - Eemnes - Huizen - Lage Vuursche - Loosdrecht - Naarden - Soest
Psycholoog Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden voor psychologen - Contact