Zoeken rond postcode

U bevindt zich hier:    

Neurofeedback Heuvelrug

7.7 / 10.0
(14 stemmen)
Kampweg 10A
3941HH Doorn
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0343511934
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@insight-online.nl
52.035895.344158
14 3.875 7.7
Gemiddelde waardering uit 14 stemmen

Bedrijfsomschrijving

Wat is Neurofeedbacktraining?

Neurofeedback (ook wel hersengolf training genoemd), is een krachtige en veilige methode om hersenen te trainen. Het helpt je hersenen gezond en effectief te functioneren. Het resultaat is rust, helderheid en focus. Het 'vlak na de vakantie gevoel' het gehele jaar door!

Voor het kind met AD(H)D. Voor de jongeman met angststoornissen. Voor de werkende moeder die onder grote druk staat. Voor de oudere werknemer die "bij" wil blijven. Voor iedereen die burnout en uitgeput is. Voor de mens die het beste uit zichzelf en het leven wil halen.

De hersenen sturen onze lichamelijke en psychische processen aan en spelen dus een centrale rol in ons geestelijk en lichamelijk welzijn. Door een effectief en efficiƫnt functioneren van het brein, verbetert de kwaliteit van ons leven.

Neurofeedback wordt daarom ook succesvol ingezet bij velerlei lichamelijke, psychische en neurologische aandoeningen, waarbij een minder goed functioneren van het centrale zenuwstelsel een rol speelt. De hersenen worden door de training uitgedaagd hun oude, vastgeroeste neurale paden los te laten, waardoor nieuwe, efficientere paden kunnen worden aangelegd.

Voor wie?

Kinderen en (jong) volwassenen met AD(H)D

Uit recent onderzoek blijkt dat het effect van Neurofeedbacktraining op kinderen met ADHD positief is. Dat is ook onze ervaring. Al sinds 2005 werken we met deze methode en hebben we vele kinderen uit heel Nederland geholpen beter te functioneren.

Hogere cijfers, gemakkelijker door de leerstof heen komen, in een hoger school segment geplaatst kunnen worden zijn enkele meetbare en concrete resultaten.

Daarnaast rapporteren kinderen en hun ouders vaak dat het kind beter in zijn/haar vel zit, blijer is, meer zelfvertrouwen heeft en beter weet wat het wil.

Een bijkomend voordeel is dat de medicatie veelal afgebouwd kan worden, danwel dat de dosering kan worden verminderd. En dat is natuurlijk ook prettig, omdat dat niemand nog weet wat het effect op de lange termijn is van die medicatie op de hersenen.

Kinderen en (jong)volwassenen met klachten uit het autistisch spectrum

Ook kinderen met klachten uit het autistische spectrum hebben baat bij neurofeedbacktraining. Afhankelijk van hun aandoening vinden er veranderingen plaats waardoor zij volwaardiger in de maatschappij kunnen functioneren. Hetzij beter contact maken, hetzij beter leren, hetzij hun emoties beter kunnen reguleren, hetzij beter corrigeerbaar zijn. Daarnaast rapporteren ouders en de kinderen zelf dat zij zich vrolijker en blijer voelen en meer zelfvertrouwen hebben. Het is niet zo dat neurofeedback uw kind zo verandert dat de aandoening volledig verdwijnt.

Kinderen en jongeren met leer- gedragsmoeilijkheden

Er is ook een grote groep kinderen zonder officiƫle diagnose die wel degelijk veel profijt kunnen hebben van een serie neurofeedbacktrainingen. Als uw kind, ondanks al het harde leren onvoldoendes blijft halen, slecht aanspreekbaar is, moeilijk corrigeerbaar of moeilijk contact maakt kan neurofeedback positieve veranderingen brengen.

Jongeren en volwassenen met angst, stress en moeheid

Ook bij emotionele of mentale klachten, zoals bv angst, dwang of paniek/stress of burnout heeft neurofeedback positieve effecten. Wil je niet aan de medicijnen en ben je het beu om maar steeds van therapie naar therapie te sjouwen? Ken je de patronen nu zo langzamerhand wel waar je in vastzit, maar slaag je er desondanks toch niet in daar geheel uit te stappen? Dan is neurofeedbacktraining een krachtig en natuurlijk alternatief. Het helpt je blijvend uit je oude patronen te stappen, maakt je sterker en geeft je meer zelfvertrouwen, waardoor je moeilijke en angstige situaties makkelijker aankan en waardoor moeheid en het risico op terugval verdwijnt.

Vergoeding

De Neurofeedback Heuvelrug is aangesloten bij de NVNF (Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback) en de VBAG (Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeskunde) Licentienummer: 2.031006A. De trainingen kunnen veelal (deels) worden vergoed in de aanvullende verzekering als alternatieve geneeswijze door niet arts. neem contact met ons op voor meer informatie: info@insight-onlin.nl of bel 0343-511934.

Ook werkgevers vergoeden de trainingen. Zakelijke klanten zijn o.a. de SNS bank, KPN-telecom, btb-organisatie, ING-bank, Infostrada, Brinkgroep, ABN-amro.

Het UWV kan de trainingen vergoeden vanuit de ziektewet of vanuit een IRO budget.

Ook kan een Persoons Gebonden Budget uitkomst bieden. Voor meer info: www.pgb.nl, of kijk op onderstaande pagina voor verschillende andere mogelijkheden om je eigen reintegratie- en/of hersteltraject te kunnen samenstellen en beheren.

Tot slot kunnen, wanneer je aan het arbeidsproces deelneemt, de kosten als training fiscaal worden afgetrokken als "arbeidskosten". Voor 40+ers soms zelfs tot 180%.

Afspraak maken

Kenmerken

Behandelingen:
Ademhalingsoefeningen
Adhd
Angsten
Angststoornissen
Autisme
Burn-out
Fobie
Hartkloppingen
Hyperactiviteit
Minderwaardigheidsgevoelens
Overspannenheid
Slapeloosheid
Stressklachten
Studieproblemen
Trauma
Vermoeidheidsklachten
Kenmerken:
Ptss

Plaats een review

In de buurt gevonden

De-Basis(8.0/10.0)1.5km
Doorn - Willem van Lanschotplein 2
 
 
Verhaaren Consult(8.2/10.0)2.5km
Doorn - Beukenlaan 2B
 
 
P. Huizenga(8.0/10.0)3.5km
Maarn - Kapelweg 53
 
 
Barents, Broekhuis & Van Dongen(7.6/10.0)4.7km
Driebergen-Rijsenburg - Korte Dreef 9
 
 
Top Executive Coaching (TEC)(7.8/10.0)4.8km
Maarsbergen - Woudenbergseweg 11
 
 
Praktijk Voor Psychotherapie en Psychodiagnostiek(8.2/10.0)5.1km
Maarsbergen - Haarweg 36
 
 
Psychotherapiepraktijk Wouters(7.6/10.0)6km
Leersum - Rijksstraatweg 233A
 
 
Wim Sterkenburg Counseling en Coaching(7.8/10.0)6.8km
Woudenberg - Tabaksland 40
 
 

Plaatsen in de buurt

Bunnik - Driebergen-Rijsenburg - Houten - Leersum - Maarn - Maarsbergen - Soesterberg - Woudenberg - Zeist - Zoelmond
Psycholoog Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden voor psychologen - Contact