Zoeken rond postcode

MENS en INZICHT psycholoog Rotterdam

8.6 / 10.0
(9 stemmen)
Spoorsingel 6 A
3033GK Rotterdam
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0610450921
Website:
51.928364.46759
9 4.3244680851064 9 8.6
Gemiddelde waardering uit 9 stemmen

Bedrijfsomschrijving

ZELFWAARDERING - INZICHT - ONTWIKKELING

Mw drs. MYRLE MANDEMA

De visie van MENS en INZICHT is dat ieder mens een mens-in-ontwikkeling is. Problemen horen bij het leven. Problemen nodigen uit tot groei, tot verdieping van ons 'mens-zijn'.
Voor ieder mens is het belangrijk dat hij of zij respect heeft, of krijgt, voor z'n gehele persoon. Hierbij zijn het gevoel van Zelfwaardering, autonomie en zeggingskracht belangrijk, en worden verder ontwikkeld. Deze zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van je persoon.

Myrle Mandema geeft Inzicht-gevende psychotherapie. Hierbij wordt naar de gehele mens gekeken, niet alleen naar de probleemgebieden. Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft karakteristieken die waardevol zijn, juist omdat ze uniek zijn. Waarop is je Zelfwaardering gebaseert? Dat is een van de belangrijkste vragen. Kijk je alleen naar prestatie of kun je de EIGENHEID van jezelf (en van anderen ) waarderen?
We kunnen ons BEWUST worden van onze gevoelens, denken, gedrag , en ons innerlijk evaren. Dit wordt het 'Innerlijk Landschap' genoemd.

INZICHT wordt gegeven voor het begeleiden van jezelf:
*het verwerken van ervaringen
*het begeleiden van gevoelens
*wat is de invloed van je denken
*over je eigen individuele valkuilen
*of de valkuilen die eigen zijn aan ons mens-zijn
*over hoe je steeds hetzelfde kringetje aflegt
*en over hoe je verleden het heden nog steeds bepaald

In het 'innerlijk ervaren' voelt de mens de emoties, de ZELFWAARDERING en het zelfvertrouwen. ook ervaren we de eigen BASIS. Datgene waarop je kan terugvallen in jezelf, ook in moeilijke tijden. Met een eenvoudige Focus-oefening wordt dat waar we over praten nog beter invoelbaar gemaakt. Hierdoor ga je niet alleen met het hoofd begrijpen wat er aan de hand is, maar krijgt ook het spontane innerlijk er weer vat op.

Wat hebben gevoelens nodig?
Je leert innerlijke valkuilen en gewoontes te begeleiden
Je krijgt zicht op je kwaliteiten en je kracht, en hoe je deze kan versterken
Je krijgt inzicht in de 'Groei-principes ' : hoe kun je jezelf begeleiden? In een maatschappij waarin we bijna alles kunnen 'maken' , zou je kunnen gaan denken dat we ons als mens ook kunnen 'maken' .
Maar jezelf Begeleiden zorgt voor echte verandering en dit komt van Binnen-uit !

Vanuit ons spontane innerlijk voelen we ons de mens die we willen zijn, weten we wat we willen, en voelen we ons betrokken.
Je leert jezelf kennen en je gaat zien hoe je jezelf kunt begeleiden. Zodat je ook toekomstige problemen aan kunt.

Mw. drs. Myrle Mandema is existentieel inzicht-gevend psychologe. Haar praktijk ' MENS en INZICHT ' bestaat sinds 1997. Deze is gevestigd in een klassiek pand in de wijk 'Blijdorp' te Rotterdam. Zij is lid van de beroepsvereniging voor psychologen (NIP), en werkt volgens haar ethische richtlijnen.

Kenmerken

Behandelingen:
Angsten
Burn-out
Depressie
Identiteitsproblemen
Je eigen Basis vinden/ Bij-jezelf blijven
Relaties
Stress / Burn-out
Levensfase-problematiek / een Nieuwe-Richting zoeken
Communicatie
Omgaan met gevoelens
Werkgerelateerde problematiek
Rouw-verwerking / Trauma- verwerking
Conflicthantering
Onzekerheid - Zekerheid
Gedrag- / Sociale-vaardigheden en problemen anderszins
Zingeving

Reviews

Plaats een review
|
Ik lach de hele dag.
Evenwicht/balans, voelen, begeleiden van mezelf. Mijn verdriet is weg door heel eigen inzichten. Ervaren dat 't boze en nare er ook mag zijn, zien: 't hoort bij mij. En nu erbij blijven!!
Het begeleiden van mezelf heb ik kunnen leren, waarbij de opmerking: 'De mens is een gewoonte dier', mij opmerkelijk veel goed deed, fouten worden gemaakt, want waar gehakt wordt, kunnen spaanders vallen. Mijn geestelijk gestel is opzienbarend opgeknapt, heerlijk!!
De sessies zouden met een kwartier uitbreiding gebaat zijn.
Waardering:
5.0 10.0
|
Weer blij zijn.
Vroeger heb ik mijn gevoelens 'eenvoudig'niet goed gekend en verdrongen. Positief denken en 'gewoon hard werken'. Moeilijk was het om te zien dat juist op het moment dat alles fout ging:ernstige ziekte,overlijden echtgenoot,andere emotionele gebeurtenissen, deze manier niet meer werkte. Toen bleef er weinig van deze eens zo krachtige persoon over! In de therapie heb ik geleerd met begrip mijn gevoelens te begeleiden. Ik pas het nog dagelijks toe. Het heeft mij geweldig geholpen weer een evenwichtig en gelukkig mens te zijn. IK geniet volop van hoe mijn leven nu is!
vijf sterren
0
Waardering:
5.0 10.0
|
Cadeau voor jezelf
Naar de psycholoog gaan is voor velen een grote stap. Doordat de aanpak van Myrle Mandema heel natuurlijk is heb je niet het gevoel bij een zielenknijper te zitten, maar iemand die oprecht geïnteresseerd is die een aanpak gebruikt die bij jou past. Na een bepaalde periode voelde ik mij weer sterk in mijn eigen zijn.
Waardering:
5.0 10.0
|
Ik zat mezelf in de weg...
Ik wist niet wie ik was en had geen zelfwaardering. Ik zat mezelf in de weg en langzaamaan stond ik toe te luisteren naar mezelf in plaats van aandacht te geven aan bepaalde personen die mij en mijn energie teveel in beslag namen. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en geest. Doordat ik dichter in contact ben gekomen met mijn geest, ben ik mijn chronische lichamelijke klachten beter gaan begrijpen. Myrle geeft me de juiste tools die het beste bij mijn persoon aansluit. Nu weet ik wat ik zelf wil. Ik ben een Powergirl!
Waardering:
5.0 10.0
|
Blij met mij
Myrle heeft mij geleerd om bij mezelf te komen en te blijven. Dankzij haar kan ik echt genieten van de momenten dat ik alleen ben in plaats van me alleen te voelen. Ook heeft zij me geleerd dat het soms niet erg is als me alleen voel en dat ik niet moet proberen die gevoelens te onderdrukken. Hierdoor kan ik daar veel beter mee om gaan en voel ik mij veel minder vaak alleen. Ik ben dankzij Myrle een gelukkig mens!
Waardering:
5.0 10.0
|
Spontane Ik
Wat mij het meest triggerde in Myrle's bedrijfsomschrijving is het 'spontane innerlijk'. Ik wilde me weer vrij voelen en mijn spontane ik zijn. Door Myrle leer ik in contact te komen met mijn eigen emoties, mijn eigen gevoel, en hier ook naar te luisteren en naar te handelen. Als gevolg voel ik me happy met mezelf en ook sterk!
Waardering:
5.0 10.0
|
Terug bij jezelf
Bij Myrle ga je grondig aan het werk, niet over 1 nacht ijs. Ze begeleid je in je eigen proces, waarbij je weer bij jezelf komt en weet wat je allemaal écht wil. Al je emoties weer voelt zonder daarbij overladen te raken.
Waardering:
5.0 10.0
|
waardering
myrle mandema is een bijzonder goeie psycholoog! heeft een heel groot vermogen om te zien wie je bent en waar je niet lekker in je vel zit! ze laat je jezelf zien, bij jezelf komen, contact maken en voelen wat je wil, geweldig! essentieel in 't leven!!!
*****
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
De inzichten zijn heel tastbaar, WOUW
De inzichten zijn heel tastbaar en hebben me een heel nieuw zicht op mijzelf en mijn leven gegeven!!!! Ik kan het aanbevelen voor iedereen die echt bij 'zichzelf ' wil komen, en wil weten hoe zich goed te voelen, met respect voor ALLE gevoelens. Ik praat gevoelens niet 'positief' weg, maar weet ze te begeleiden. Ik weet nu wat ik belangrijk vind in het leven. Ik weet hoe met problemen om te gaan.
Myrle Mandema haalt de therapie niet uit een standaard-boek, ze begeleidt echt Mij, mijn proces. Hierdoor heb ik echt het gevoel gekregen dat ik gezien word, en ben ik mezelf gaan begrijpen. Gevoelens maken een belangrijk deel van het leven uit. Ik wist opeens wat ik wilde, toen ik voelde wat er van binnen zich afspeelde.
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

Dilys Moons in Rotterdam helpt je echt(7.2/10.0)0.4km
Rotterdam - Provenierssingel 66
Mijn naam is Dilys Moons en ik werk samen met Esther van Winden in mijn psychologenpratijk in Rotterdam. Psycholoog Rotterdam is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Je bent hier niet voor niets. Misschien zoek je informatie over vragen, klachten en behandelmethoden....meer...
 
 
Psycholoog Rotterdam(8.2/10.0)0.4km
Rotterdam - Provenierssingel 66
Mijn naam is Dilys Moons. Psycholoog Rotterdam is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Je bent hier niet voor niets. Misschien zoek je informatie over vragen, klachten en behandelmethoden. Misschien wil je meer weten over mijn manier van werken of over mij. Dat je hier...meer...
 
 
Praktijk voor Coaching en Hypnotherapie(8.0/10.0)0.7km
Rotterdam - Bergsingel 141 a
Op zoek naar professionele begeleiding of hulp bij een persoonlijk probleem? Ik ben Bart Schaap en sinds 1996 voer ik praktijk als Coach, consultant en (hypno) therapeut. lid Nvvh. De Nederlandse Vereniging Voor Hypnose Naast de Sociale Academie, een Hypnotherapie, een NLP en een Counselor en Coach...meer...
 
 
Praktijk Neurotraining & Neurotherapie Drs H.A. Baas(7.2/10.0)0.8km
Rotterdam - Statenweg 92B
 
 
De Kinderbrigade: psychologische begeleiding, opvoedingsondersteuning, onderwijsbegeleiding (8.2/10.0)0.8km
Rotterdam - Overschiese Kleiweg 727
Waarom ouders en scholen blijven kiezen voor De Kinderbrigade: • Een zekere en meer ontspannen ouder, een blijer kind (lees meer). • Persoonlijke en positieve benadering, we werken aan een oplossing! • Snel en zichtbaar resultaat; • Geen onnodig ‘labelen‘ van uw kind; • Ondersteuning...meer...
 
 
BM Counseling & Coaching(7.8/10.0)0.9km
Rotterdam - Sonmansstraat 78
 
 
Psyter(7.4/10.0)0.9km
Rotterdam - Rodenrijselaan 20
 
 
Psycholoog Rotterdam(5.2/10.0)0.9km
Rotterdam - Heemraadssingel 249
Ik ben Robert van den Bosch, werkzaam als psycholoog in mijn eigen praktijk Psycholoog Rotterdam. Hier begeleid ik cliënten met uiteenlopende klachten, problemen en vraagstukken. Zoals het spreekwoord luidt: "een reis van duizend mijlen begint met een enkele stap." Zo ook je weg naar herstel. Als...meer...
 
 

Plaatsen in de buurt

Barendrecht - Bergschenhoek - Berkel En Rodenrijs - Capelle Aan Den Ijssel - Delfgauw - Krimpen Aan Den Ijssel - Pernis Rotterdam - Pijnacker - Rhoon - Schiedam
Psycholoog Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden voor psychologen - Contact